Bebekler için İdeal Uyku Ortamı Önerileri

Özellikle uykunun en etkili olduğu dönemler olarak bilinen bebeklik ve erken çocukluk dönemi beyin, bilişsel ve davranış gelişimini en çok etkileyen dönemlerdir. 

Çocuklarda uyku; yetişkinliğe doğru giden büyüme, gelişme ve olgunluk süreci göz önüne alındığında özel bir ilgi ve değer isterken çocukların bir sonraki gelişim dönemine geçmesinde de önemli bir role sahiptir.

Bebeğinizin uyku ortamı, ona sağlıklı uyku alışkanlıkları kazandırma yolunda en önemli adımdır.

Celia Nutrition olarak en önemli adımlar sizler için derledik.

Doğru Oda Isısı

Bebekler serin ortamda çok daha rahat uyurlar. İdeal oda ısısı 20-21 derece civarında olmalıdır.

Konforlu Bir Yatak

Bebeklerde kaliteli uykunun bir unsuru da yataktır. Kaliteli ve sağlıklı bir uyku için bebeğinizin yatağı çok yumuşak olmamalı ve pamuklu ürün olmasına dikkat edilmelidir.

Güvenli Bir Beşik

Bebek hareketleri gelişimiyle orantılı olarak arttığından yatağın boyutunun büyültülmesi, karyola şeklinde olması ve korkuluk bulundurulması gerekir. Sivri kısımların da olmamasına dikkat edilmelidir. 

Rahatlatıcı Bir Müzik Seçebilirsiniz

Uyku sırasında müzik kullanmak her zaman uykuya dalışı kolaylaştırır ve huzurlu uyumasını sağlar.

Karanlık Oda Önemli

Bebek odası dekorasyonunda uyku gelişimi için oldukça önemli bir detay olan aydınlatma, bebeğin büyümesi için etkilidir.

Geceleyin uyku esnasında salgılanan melatonin hormonu bir nevi karanlık hormonudur.
Mutluluk hormonu olarak bildiğimiz melatonin hormonunun vücudumuzdaki etkileri başlıca şöyledir: hücre yenileme, bağışıklık sistemini düzenleme, vücudun biyolojik ritmini ayarlama gibi işlevlerle büyüme hormonunun salgılanmasına yardımcı olur.


Adım Adım Bebeğinizin Gelişimi